Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya

Continental Automotive, Premi CIAC a la Millor empresa d’automoció de l’any
  • El CIAC també ha també ha distingit Vilardell Purtí amb el Premi CIAC al Millor pla d’internacionalització, Grupo PREMO amb el Premi CIAC a la Millor estratègia d’innovació i SEAT Barcelona amb el Premi CIAC a la Millor productivitat industrial

  • El MÍTING d’AUTO, amb gairebé 300 assistents, ha estat presidit per la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, ha comptat amb la xerrada d’Alan Johnson, conseller director general de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya, i ha acollit una taula rodona sobre els reptes en tecnologia en l’àmbit de l’automoció i la mobilitat intel•ligent 

29 de juny del 2018. Continental Automotive s’ha alçat amb el Premi CIAC a la Millor empresa d’automoció de l’any, el màxim reconeixement d’aquests guardons atorgats pel Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) en reconeixement a les companyies que amb la seva activitat impulsen la competitivitat de la indústria de l’automòbil del nostre país. La cerimònia d’entrega dels Premis CIAC s’ha celebrat en el marc de la 3a edició del MÍTING d’AUTO, l’esdeveniment anual del CIAC que per tercer any consecutiu repeteix èxit d’assistència al reunir ahir al vespre, a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, prop de 300 agents del sector.  

La 3a edició d’aquests guardons també ha distingit Vilardell Purtí amb el Premi CIAC al Millor pla d’internacionalització, Grupo PREMO amb el Premi CIAC a la Millor estratègia d’innovació i SEAT Barcelona amb el Premi CIAC a la Millor productivitat industrial.

Aquest ha estat el veredicte del jurat d’aquesta nova edició dels Premis CIAC, integrat per Josep Canós, degà del Col•legi d'Enginyers Industrials de Catalunya;  Joan B. Casas, degà del Col•legi d’Economistes de Catalunya; Jordi Brunat, professor i director executiu d’Executive Education d’ESADE; Marc Sachon, professor de direcció de producció, tecnologia i operacions d’IESE; Josep Maria Vall, president del CIAC; i Ferran Verdejo, gerent del CIAC, en qualitat de secretari.


Els Premis CIAC, els guardons empresarials que posen en valor l’excel•lència del sector 

Continental Automotive, companyia amb gairebé 30 anys d’història i prop de 900 treballadors repartits entre les seves dues plantes de Rubí, és Premi CIAC a la Millor empresa d’automoció de l’any. La seva facturació ha crescut un 30% durant els últims 3 anys i les inversions en R+D+i han estat molt significatives, tot incorporant nous processos productius per adoptar i liderar els canvis tecnològics del sector.

Les persones són un dels punts clau de l’estratègia de Continental Automotive. Prova d’això és la generació de 300 llocs de treball en només 3 anys, la promoció del talent i la cultura d’empresa per seguir al capdavant en “Lean Manufacturing”. La companyia també mostra un gran compromís amb la sostenibilitat. 

Vilardell Purtí és Premi CIAC al Millor pla d’internacionalització per la seva capacitat per exportar fins el 50% dels seus productes, fita que va aconseguir durant l’any passat. Gran part d’aquest èxit resideix en els bons resultats en la seva exportació de productes de valor afegit a mercats més llunyans com el dels Estats Units, l’Índia i la Xina, així com en la incorporació de noves tecnologies. Vilardell Purtí ha crescut més d’un 30% en els últims 5 anys.

Grupo PREMO és Premi CIAC a la Millor estratègia d’innovació, com a reconeixement a la significativa aposta en tecnologia que desenvolupen, no només per a la transformació de l’automòbil, sinó també per a la transformació en la manera de fabricar-lo. Amb 50 anys de trajectòria, l’aposta per la innovació de la companyia també s’ha traduït en 40 patents internacionals i en una inversió en R+D+i que ha anat en augment durant els últims 3 anys fins arribar l’any passat al 6% dels seus ingressos.

Finalment, SEAT Barcelona és Premi CIAC a la Millor productivitat industrial en reconeixement al seu repte de ser cada dia més competitiva en producció. La gran activitat de SEAT Barcelona, on es fabriquen més de 50 milions de peces a l’any per SEAT i altres marques del Grup Volkswagen, es pot comprovar en les seves dades, amb una millora de la productivitat del 24% entre 2015 i 2017, l’avançat caràcter multi tecnològic dels seus processos productius i la renovació constant de les seves instal•lacions. El fabricant automobilístic també destaca per assolir alts graus de satisfacció del client, del nivell del 91% l’any passat, gràcies al compromís de les 1.100 persones que donen vida a aquesta planta, part fonamental de la nostra historia industrial.


El MÍTING d’AUTO, un esdeveniment únic dirigit a la indústria d’automoció catalana

El MÍTING d’AUTO es consolida en la seva tercera edició com la nit de la indústria de l’automòbil de Catalunya. El seu format de gala de l’automoció, amb una dinàmica que afavoreix el networking entre els assistents, és la seva fórmula guanyadora, amb convidats de primer nivell que ofereixen la seva visió sobre el sector. 

En paraules de Josep Maria Vall, president del CIAC: “Ens sentim molt orgullosos de celebrar any rere any aquesta gran cita del sector de l’automoció a Catalunya. Amb el MÍTING d’AUTO posem en relleu el rol fonamental que exerceix la indústria de l’automòbil per al país, així com reconeixem amb els Premis CIAC l’excel•lència de les companyies del sector”.

Enguany, ha estat Alan Johnson, conseller director general de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya, qui amb la seva xerrada “Nissan Barcelona: un referent local en un entorn competitiu global”, ha compartit amb els convidats la seva experiència al capdavant de la companyia al nostre país. 

La cita també ha acollit la taula rodona Tecnologia i automoció: la carrera cap a la meta de la mobilitat intel•ligent, que ha comptat amb les intervencions de tres reconeguts periodistes especialitzats en aquest àmbit: Toni Fuentes (El Periódico/Coche Global), Chimo Ortega (Capital Radio) i Juan Carlos Payo (Motorpress Ibérica). Joan Cavallé, Managing Director responsable de la indústria d'automoció a Ibèria d'Accenture, n’ha estat el moderador.

Share

Tornar a Notícies