Rècord de projectes presentats en la novena edició del Racó d'Innovació del CIAC

DESTACAT
9/4/24
178
0
  • Els projectes presentats han captivat al jurat per la seva capacitat d'innovació aplicada al sector de l'automoció
  • El Racó d'Innovació s'ha convertit en un lloc únic per descobrir en què inverteixen les empreses, en quins avenços estan treballant abans que arribin al mercat i quin és el talent del futur

Rècord absolut de participació i presentació de projectes en la novena edició del Racó d'Innovació, organitzat pel Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC). Estudiants, empreses, start-ups, universitats i centres tecnològics han presentat els seus projectes en el marc de l'Advanced Factories, el punt anual de trobada de les empreses de la indústria 4.0, que enguany té lloc des d'ahir fins a l'11 d'abril a Fira de Barcelona.

El Workshop Arena ha estat l'escenari escollit per presentar un total de 28 projectes que han estat seleccionats, entre els més de 40 rebuts, per un jurat d'experts encapçalats pel Sergio Alcaraz, President del CIAC. D'aquests 28 projectes, 11 han estat realitzats per estudiants i 17, per empreses. Tot un èxit, ja que suposa doblar els projectes dirigits al sector de l'automoció que han arribat a la final, pel seu tarannà innovador, amb respecte de l'edició anterior.

L'electromobilitat i les bateries intel·ligents; l'IoT i la Inteligència Artificial aplicada a la indústria de la mobilitat, l'optimització i desenvolupament de nous materials o la gestió intel·ligent de la logística en la cadena de subministrament, han estat algunes de les temàtiques escollides per a la realització d'aquests projectes que prometen ser el futur del sector.

Una oportunitat única per conèixer en quines innovacions treballa el sector abans que arribin al mercat

"El Racó d'Innovació és el lloc on neixen les idees i projectes que s'estan coent als centres d'I+D de les empreses i que veurem al mercat en un futur. A més suposa el lloc idoni per descobrir tot el potencial i el talent que tenim al nostre país i que formarà part dels millors equips creatius de la indústria", explica Sergio Alcaraz.

Presentació de projectes seleccionats i networking

Els projectes seleccionats han pogut realitzar un speech de 3 minuts davant els professionals de la indústria i mitjans de comunicació assistents al congrés. Després de les presentacions, ha arribat el moment del networking i la col·laboració entre participants i assistents, fomentant així la interacció i l'intercanvi d'idees i propostes.

El CIAC segueix impulsant la col·laboració per abordar el futur de la indústria

La mobilitat del futur i els reptes de la indústria en aquest moment històric clau, no poden ser abordats de forma aïllada. Per això, entre els principis bàsics del CIAC està impulsat la col·laboració entre empreses. El Racó d'Innovació forma part d'aquesta estratègia de seguir innovant i desenvolupant el talent de forma col·laborativa per tal de fer front els ambiciosos reptes de futur que ens ajudaran a assolir amb èxit la nova mobilitat sostenible i connectada.

Aquests han estat els projectes finalistes de la 9ª edició del Racó d'Innovació:



Comentaris