Eurecat rep als socis del CIAC i mostra el seu ferm compromís amb la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació

DESTACAT
21/3/24
307
0
  • El CIAC continua amb l'organització de les Visites Creuades i aquest cop ha tocat visitar les instal·lacions d'EURECAT a Cerdanyola

La jornada va iniciar-se amb la benvinguda per part de David Pardos, Head of Mobility Business d'Eurecat i d'en Josep Nadal, clúster manager del CIAC, seguida d'una presentació amb les fites més rellevants de la fundació. Eurecat va posar de manifest els seus esforços per impulsar projectes d'R+D, laboratoris, materials i processos de fabricació per fer una indústria de l'automòbil més eficient, productiva, intel·ligent i competitiva.

Amb la participació de més de vint-i-cinc socis i sòcies del clúster, la visita va concloure amb un recorregut per les seves instal·lacions a càrrec del mateix David Pardos, juntament amb l'Alfred Beltran, Head of Automotive Business d'Eurecat, on els assistents, repartits en dos grups, van poder descobrir de forma detallada les diverses àrees del que és el principal centre tecnològic de Catalunya i una de les organitzacions de recerca privada més grans del sud d'Europa.

L'enfocament multisectorial i multitecnològic permet a Eurecat abordar grans reptes en diferents àmbits claus per a la nostra indústria

Amb presencia per tot Catalunya, Madrid, Màlaga i Xile, Eurecat compta amb infraestructures i laboratoris altament avançats en la tecnologia de l'aigua, els dispositius mèdics, la nutrició personalitzada, l'electrònica integrada, la intel·ligència artificial en entorns industrials, els materials lleugers i la robòtica cognitiva, entre altres camps. Així doncs, aquest enfocament multisectorial i multitecnològic els permet abordar reptes complexos i fer front als grans desafiaments en àmbits com el tecnològic, l'ambiental i l'energètic.

Amb aquest tarannà, Eurecat acompanya a les empreses, la majoria PIMES, des de la conceptualització de la innovació fins al seu escalat pre-comercial, ajudant a descobrir noves oportunitats i participant en la creació i millora de productes, serveis, processos i models de negoci.

Líders en captació de fons competitius d'R+D+I

Les xifres d'Eurecat són molt alentadores. És la primera organització privada catalana en retorn de l'Horitzó 2020 - 90M d'euros de retorn en H2020 i Horizon Europe (2014-2023) - i quarta a nivell espanyol, sent el centre de recerca i tecnologia amb més participacions en Digital Innovation Hubs finançats pel programa H2020 a Espanya.

Després de l'èxit de la visita, aquest mateix any, Eurecat repetirà l'experiència, aquest cop per mostrar a tots els socis i sòcies del CIAC que ho desitgin les seves instal·lacions a Manresa.

Comentaris