Impulsant la col·laboració i la innovació en 2024

DESTACAT
13/2/24
542
0
  • L'aliança estratègica del CIAC amb l'INCIBE per reforçar la ciberseguretat i la col·laboració en el sector de l'automoció
  • Planificació per al Futur amb el Pla Estratègic 2025-2027 i Workshops Participatius

El Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC) va celebrar la segona TOP Mangement Meeting de l'any, destacant els esforços continuats per fomentar la col·laboració, la innovació i la seguretat cibernètica dins del sector de l'automoció.

L'Acord amb INCIBE per a la Promoció de la Ciberseguretat

El CIAC ha consolidat una aliança estratègica amb l'Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE) per reforçar la ciberseguretat en el sector de l'automoció. Aquest acord, amb una durada de quatre anys, proporcionarà suport i recursos per enfrontar-se a amenaces cibernètiques, anticipant els requisits de la nova Directiva NIS2 i assegurant la protecció digital de les més de 200 empreses sòcies del CIAC.

A més del CIAC, INCIBE ha establert set nous convenis amb els clústers d'ACAN, AEI Rioja, AVIA, CAAR, CEAGA, FACYL i GIRA. Aquesta ampla col·laboració és un exemple més de la coordinació efectiva, dinamisme i comunicació entre les vuit entitats, que ja han demostrat la seva capacitat de treball conjunt mitjançant projectes reeixits, alguns dels quals finançats pel Ministeri d'Indústria.

Nous Informes Mensuals i Iniciatives Col·laboratives

Properament, s'introduirà una millora als informes mensuals d'automoció. Aquests informes inclouran un quadre comparatiu sobre les matèries primeres i un informe addicional centrat exclusivament en aquest àmbit. Aquesta iniciativa oferirà una perspectiva més completa del mercat de les matèries primeres i del seu impacte en la indústria de l'automoció.

Article d'Opinió sobre la Vulnerabilitat de les Cadenes de Subministrament

Recentment, s'ha publicat un article d'opinió firmat pel president del clúster, Sergio Alcaraz, destacant la creixent vulnerabilitat de les cadenes de subministrament a Europa, especialment després de la recent crisi al Mar Roig. L'article subratlla la necessitat urgent d'una revisió industrial per garantir la resiliència i la sostenibilitat de les cadenes de subministrament, plantejant estratègies per diversificar les fonts de subministrament i minimitzar l'impacte de les crisis geopolítiques.

Pla Estratègic 2025-2027 i Workshops Futurs

El clúster ha presentat el seu Pla Estratègic per al període 2025-2027 i ha convidat els socis a participar en una sèrie de workshops planificats per abordar qüestions clau en àrees com la digitalització, la sostenibilitat i la innovació. Aquests tallers, dissenyats per involucrar els socis en la definició dels seus plans estratègics, prometen oferir una plataforma per al diàleg i la col·laboració entre els actors del sector.

Seguiment amb les Visites Creuades

La resposta positiva rebuda a les Visites Creuades del CIAC ha reforçat la seva continuïtat com a iniciativa clau per a la promoció de les empreses sòcies i el seu potencial dins de la indústria de l'automoció catalana. La pròxima Visita Creuada planificada tindrà lloc a EURECAT Cerdanyola el 21 de març de 2024.

Pròximes Jornades del CIAC:

  • Automotion Breakfast. Divendres 1 de març, 9:30h a 12:30h. Un esmorzar CyP amb OEMS i T1.
  • 9è Racó d'Innovació. Dimarts 9 d'abril, 15h. A l'Advanced Factories. Clica aquí per participar!

Comentaris