Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya

CLOENDA DELS WORKSHOPS EN BEST PRACTICES EN SOSTENIBILITAT ORGANITZATS PEL CIAC

En aquests últims mesos, la Comissió de Sostenibilitat del CIAC, juntament amb l’Institut Cerdà i Lavola, ha organitzat un projecte col·laboratiu amb l’objectiu d’abordar els temes d’interès dins del camp de la sostenibilitat per a les empreses sòcies del Clúster.

 

Aquest juliol ha estat el mes de cloenda d’aquesta iniciativa organitzada en 6 workshops que s’han desenvolupat durant mig any i que han resultat en la definició del pla estratègic de la Comissió de Sostenibilitat del CIAC.

 

El projecte ha estat liderat per dues empreses consultores expertes en sostenibilitat que han participat activament en totes les parts de la iniciativa. En una primera fase, l’Institut Cerdà va dur a terme la identificació de Best Practices en sostenibilitat en les empreses sòcies del CIAC que estaven interessades a col·laborar durant els workshops per tal d’establir possibles sinergies.

 

Al llarg d’aquestes sessions participatives, l’empresa Lavola s’ha encarregat d’organitzar activitats dinamitzadores a tots els assistents dels workshops. El format d’aquestes dinàmiques ha permès que els participants hagin pogut contribuir amb les seves idees i opinions per identificar quins reptes, necessitats, preocupacions i problemàtiques tenen les empreses industrials actualment en relació amb la sostenibilitat, i com el CIAC les pot ajudar amb projectes col·laboratius futurs relacionats amb aquesta temàtica.

 

Les companyies que han acollit els workshops, amb una mitjana de 20 assistents per jornada, han estat Bosch España, Funderia Condals, Meleghy Automotive, Nissan, Linde i Wiemann i a DOGA, on s’han tractat diferents aspectes relacionats amb la sostenibilitat: l’economia circular, les energies renovables, l’eficiència energètica, la petjada de carboni i la implicació i organització de l’equip humà.

 

Gràcies a la participació dels workshops s’han pogut identificar uns interlocutors amb cada empresa i en conseqüència a la formació del grup de treball de la Comissió de Sostenibilitat. Per finalitzar aquests últims mesos de treball es presentarà la documentació amb les conclusions extretes de les sessions en una reunió de tancament que se celebrarà pròximament. A partir d’aquí es marcarà el tret de sortida de l’activitat de la Comissió per començar a treballar i a desenvolupar projectes de sostenibilitat amb els socis del clúster.


Share

Tornar a Notícies