Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya

El CIAC es reuneix amb Quim Torra per establir noves vies de col·laboració

La Junta Directiva del CIAC es va reunir ahir al migdia a Palau amb el President de la Generalitat, Quim Torra, per exposar-li l’estat actual i els reptes del sector de l’automòbil a Catalunya.

Àngels Chacón, Consellera d'Empresa i Coneixement, també va participar activament de la trobada amb el Clúster de la Indústria d’Automoció.

Barcelona, 31 de juliol de 2019. Noves sinergies entre el CIAC i el Palau de la Generalitat. La Junta Directiva del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) va mantenir ahir una reunió amb el President Quim Torra, per afrontar conjuntament amb el Govern els reptes de futur del sector (els nous models de mobilitat sostenible i compartida i el vehicle elèctric, d’entre d’altres) i per impulsar la formació.

Per la seva part, el president i la consellera Chacón van exposar la voluntat del Govern d’impulsar el pla de suport a la indústria de l’automoció i la mobilitat que ha de servir per enfortir la competitivitat del sector.


La reunió va posar de relleu la predisposició del President a col·laborar amb els empresaris del sector així com la necessitat d’elaborar un pla de suport al Consorci de la Formació Professional d’Automoció que està integrat per la Generalitat, l’Ajuntament de Martorell i el CIAC. En paraules de Josep Maria Vall, president del CIAC, “va ser una reunió molt cordial de la que van sortir noves sinergies per posar en valor al sector que representem, l’automòbil, una indústria que ocupa a més de 143.000 persones a Catalunya”.

“Hem tingut l’oportunitat de traslladar al President -afirma el senyor Vall- la nostra intenció de treballar colze a colze amb el Govern per donar la màxima projecció al Clúster en aquest present tan complex i a la vegada apassionant que viu la indústria d’Automoció a Catalunya, actualment més del 10% del PIB català”. Els dos temes de la trobada es van parlar amb deteniment i ambdues parts es van emplaçar a continuar enfortint el teixit industrial català vinculat a la cadena de valor de

“La indústria d’Automoció de Catalunya, amb més de 23.800 milions d’euros de facturació, només serà forta si es materialitza un pla de suport, amb una estratègia clara de formació que ens ajudi a captar i retenir el talent més jove” assegura Josep Maria Vall, president del CIAC.

A la reunió hi van assistir els membres de la Junta Directiva del CIAC. El president de l’entitat, Josep Maria Vall; el vicepresident, Sergio Alcaraz, director general d’enginyeria de nous vehicles de Nissan Europe; el vicepresident, Carlos Romaní, director de relacions institucionals de Grup Volkswagen i el secretari, Francesc Perarnau, director d’estratègia de Gestamp.

També hi eren el vocal, Luis Cano, director de RRHH de Ficosa; el vocal, Carles Grasas, conseller delegat de Ficosa i el vocal, Jordi Vera, responsable comercial de l’automòbil de Siemens. Josep Nadal, clúster manager del CIAC, i Marta Pérez, de l’àrea de presidència i relacions institucionals de l’associació. Acompanyant a Quim Torra hi van ser presents la Consellera d’Empresa, Àngels Chacón, la Directora General d’Indústria, Matilde Villarroya, i en Salvador Esteve, assessor del departament de Presidència.


Un 10,16% del PIB català prové de la indústria d’automoció

Els últims estudis sobre la indústria d’automoció a Catalunya que proporciona el CIAC amb la col·laboració de la consultora KPMG posen de relleu l’aportació del sector a l’economia del territori: més de 23.800 milions d’euros de facturació anuals i prop de 143.000 llocs de treball. L’activitat de les empreses catalanes per aquesta indústria aporten un 10,16% del total del PIB català i un 23,2% del total de totes les exportacions espanyoles del sector de l’automòbil.

 

Sobre el CIAC

El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, creada al 2013, és una entitat de cooperació i cohesió entre les empreses de l'automoció ubicades a Catalunya. El seu objectiu és reforçar la competitivitat de la indústria automobilística com a motor de l'economia catalana tot promovent projectes que ajudin a generar ocupació i situïn les empreses que en formen part en el context global. Es una associació que opera sense ànim de lucre i està oberta a empreses d'automoció amb seu a Catalunya i activitat I+D+i. El seu nucli constituent està format per empreses com SEAT, NISSAN, GESTAMP, FICOSA i DOGA, entre d'altres.

Share

Tornar a Notícies