Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya

ZANINI rep el Premi CIAC a la Millor Empresa d’Automoció de l’any

El CIAC també ha premiat Advanced Nanotechnologies a la Millor Estratègia d’Innovació, Farguell Group al Millor Pla d’Internacionalització i Lear Corporation a la Millor Productivitat Industrial

El MÍTING d’AUTO, la nit de la indústria de l’automoció de Catalunya, celebra la seva quarta edició amb gairebé 300 assistents i la presència d’empreses de la indústria de l’automòbil que posen en valor l’excel·lència de les companyies del sector


Barcelona, 20 de juny del 2019. ZANINI ha estat la guanyadora del Premi CIAC a la Millor Empresa d’Automoció de l’any, el màxim reconeixement dels guardons que organitza el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) en reconeixement a les companyies que amb la seva activitat impulsen la competitivitat de la indústria d’automoció de Catalunya. Els premis s’han entregat durant la 4a Edició del MÍTING d’AUTO, la cerimònia anual que organitza el CIAC, que es va celebrar a les Drassanes Reials de Barcelona ahir al vespre amb un gran èxit de participació i assistència. 

La 4a edició dels premis també ha reconegut a Advanced Nanotechnologies amb el Premi CIAC a la Millor Estratègia d’Innovació lliurat pel Port de Barcelona, Farguell Group amb el Premi CIAC al millor Pla d’Internacionalització entregat per Nissan i Lear Corporation amb el Premi CIAC a la Millor Productivitat Industrial, lliurat per Bosch. La vetllada ha estat dirigida per la presentadora de televisió, actriu i periodista Silvia Jato i ha comptat amb la ponència de l’experta Inma Martinez, científica de l’Agència Espacial Europea i experta en Intel·ligència Artificial al món de l’automoció. 

Aquests han estat els reconeixements del jurat d’aquesta edició, el qual ha estat format pel Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, el Col·legi d’Economistes de Catalunya, ESADE, IESE; en Josep Maria Vall, president del CIAC i Josep Nadal, Clúster Manager del CIAC, en qualitat de secretari.

 

Els Premis CIAC, la representació del valor d’excel·lència del sector 

ZANINI AUTO GROUP és una empresa familiar amb una història de més de 50 anys d’èxits de creixement constant, pels quals durant els últims 8 anys ha doblat la seva facturació. Actualment està formada per 1.400 treballadors i subministra 90 milions d’unitats de Wheel Trim a l’any a pràcticament tots els fabricants d’automòbils que són líders mundials, desenvolupant i subministrant components plàstics de valor afegit utilitzant les tecnologies més avançades. 

FARGUELL GROUP va ser fundada l’any 1943 amb l’estampació de peces metàl·liques i recentment ha rebut el reconeixement de la Cambra de Comerç de Barcelona pels seus 75 anys d’història. El que va començar com un taller del carrer Montmany a Gràcia s’ha convertit en una multinacional de 180 persones amb 2 centres de producció, Catalunya i Eslovàquia, i actualment exporten la seva producció a més de 12 països. La seva estratègia de posicionament internacional ha consistit a ser proveïdors de productes i serveis subcontractats per a indústries manufactureres, sobretot multinacionals del món de l’automoció, l’electrònica de consum o els electrodomèstics. 

ADVANCED NANOTECHNOLOGIES S.L. és una empresa nascuda l’any 2012 com Spin Off de la Universitat de Barcelona amb una trajectòria d’aproximació als entorns industrials des dels seus començaments. La innovació forma part de la companyia, ja que des del primer moment el seu model de negoci es basa en la Investigació i el Desenvolupament per evitar convertir-se en una unitat productiva. Les solucions i tecnologies que proposa tenen com a nínxol de mercat les empreses fabricants que tenen l’objectiu d’innovar constantment en els seus productes. 

LEAR CORPORATION MARTORELL, inicialment Grupo Antolín, va començar la seva activitat de fabricació de seients el 2017. El mateix any va entrar a formar part de LEAR CORPORATION adaptant-se amb èxit als estàndards de la corporació. Tot i no tenir una experiència consolidada en la fabricació de seients, inicia un camí amb molts reptes al davant. L’estratègia de la companyia es basa a desenvolupar activitats de millora constant en tots els nivells de l’organització: els operaris proposen accions que permeten millorar els llocs de treball i així arribar a la producció requerida.

 

El MÍTING d’AUTO, la gran nit de la indústria d’automoció catalana 

El MÍTING d’AUTO, la nit de la indústria de l’automoció de Catalunya, celebra la seva quarta edició aquest any. El seu format de gala i l’entrega de premis de reconeixement a les empreses del sector valora la seva rellevància en el territori català. Els guardons avaluen les propostes dels diferents candidats en quatre categories per promoure les diferents activitats que es desenvolupen a les empreses sòcies del CIAC. 

En paraules de Josep Maria Vall, president del CIAC: “Ens sentim molt orgullosos de celebrar per quart any consecutiu aquesta cita del sector de l’automoció a Catalunya. Amb el MÍTING d’AUTO hem volgut reinventar-nos perquè la indústria es troba en re invenció. Volem posar èmfasi en el nostre sector i condecorem a les empreses associades amb els Premis CIAC, pel seu esforç en innovar i adaptar-se als nous contextos. Ara és el moment d’alinear la nostra estratègia per afrontar i acompanyar les noves tendències i models de negoci”. 

Per la seva banda, Genís Alonso, conseller director general de Nissan Motor Ibérica, i que ostenta una vicepresidència del CIAC, destaca la necessitat de “mantenir la indústria de l’automoció competitiva i innovadora, capaç de fer front als diferents reptes que planteja la nova realitat tecnològica i mediambiental”.

 

Com a novetat d’aquest any els assistents de l’esdeveniment han gaudit de dues zones exclusives al Míting d’Auto: en primer lloc, el CIAC Digital Safari by Accenture, un espai dedicat a les noves tecnologies aplicades al sector. Durant la primera part de la nit els convidats han pogut assistir a 6 experiències innovadores a través d’empreses del sector col·laboradores de l’esdeveniment: Hybrid Spaces, 3D Modeling, Advanced Analytics, Extended Reality, Applied Intelligence i Industry X.0. 

També es va comptar amb l’espai LEAF, zona aprovisionada amb un Nissan LEAF disseccionat, per poder-ne veure el seu funcionament intern. El Nissan LEAF és el model 100% elèctric més venut del món. Nissan també ha exposat aquesta nit el nou PickUp Navara (en la seva versió especial OffRoader AT32) així com la furgoneta elèctrica e-NV200 en la seva versió de passatgers, ambdós models fabricats a la planta de la  Zona Franca de Barcelona. 

La e-NV200, 100% elèctrica, es fabrica a Barcelona en exclusiva per a tot el món des del 2014, i ja ha rebut més de 10.000 comandes a Europa, on és el líder dels vehicles comercials elèctrics en 10 mercats. En els cinc primers mesos de 2019, Nissan n’ha produït més de 5.300 unitats a la Zona Franca, un 240% més que en el mateix període de l’any anterior. Amb els seus 300 km d'autonomia zero emissions en cicle urbà, representa una gran oportunitat per a les grans empreses de distribució i per al petit comerç que necessiten comptar en les seves flotes amb un repartiment d'última milla eficient, sostenible, de zero emissions i sense soroll. 

Agraïm la participació de tots els patrocinadors de l’esdeveniment per la seva dedicació i compromís durant la nit i la seva preparació: Accenture, Bosch, Nissan, el Port de Barcelona, ABB, AsorCAD, Avanade, Condals Foundry, SEAT i Tecnomatrix


Share

Tornar a Notícies