Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya

Missió Comercial a Mèxic

Inscripció tancada

Si sou una empresa catalana del sector d’automoció amb interessos en el mercat mexicà i voleu definir estratègies d’entrada o consolidar-les, la missió estratègica a Mèxic organitzada per ACCIÓ del dia 11 al 16 març de 2018, és per a vosaltres.
 
Es tracta d’una missió que pretén presentar les oportunitats que ofereix aquest mercat, així com donar l’oportunitat d'entrar en contacte amb departaments de compres de les empreses proveïdores de primer i segon nivell. Els principals sub-sectors són: troquelats i/o estampat, fundició, forja, disseny i enginyeria, injecció de plàstics, semiconductors, die casting, tractaments superficials, catifes i vestidures, cablejat.

El sector de l’automoció és la principal indústria a Mèxic en generació de llocs de treball, transferència tecnològica, atracció d’inversió i desenvolupament de capital humà. De gener a juny del 2017 ha suposat el 30,8% del total de les exportacions mexicanes i el 9,3% de la indústria manufacturera. 

Gairebé totes les empreses existents estan ampliant producció i/o creant plantes noves. Del total manufacturat al sector, aproximadament el 85% són unitats destinades al mercat d’exportació. A més, Mèxic és el primer proveïdor de la indústria automotriu als Estats Units. 

En els darrers anys, s’està consolidant un canvi de tendència: de les plantes d’assemblatge s’està evolucionant cap a centres d'enginyeria i disseny. Actualment existeixen més de 30 centres de disseny d’automoció al país.

Informació addicional

Share