Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya

“La fabricació additiva permet dissenyar amb llibertat així com personalitzar”, Jaume Homs, responsable de vendes a HP 3D Printing Iberia


Setembre 2018. –  "La fabricació additiva permet dissenyar amb llibertat així com personalitzar. Permet innovar, accelerar el nombre de dissenys d'un producte determinat i es poden fabricar tirades més econòmiques, ja que no es necessiten motlles". Amb aquestes paraules de Jaume Homs, responsable de Vendes a HP 3D Printing Iberia, va arrencar la jornada, amb prop de 50 socis del CIAC, al centre d’HP a Sant Cugat del Vallès, la seu mundial del negoci d’impressió 3D de la companyia. 

Durant la cita, a la que hi van assistir el president del CIAC, Josep Maria Vall, el seu gerent, Ferran Verdejo, i el Project Manager del  Clúster, Josep Nadal, es va poder conèixer de primera mà l’activitat d’aquest centre que es troba immers actualment en el llançament de la impressora HP Jet Fusion 580/380, que permet imprimir en 3D peces funcionals a color. A més a més, el centre aposta per seguir innovant i treballa en la introducció  del metall en l’àmbit de la fabricació additiva, amb la creació de la HP Metal Jet, per la qual s’ha invertit 12 milions d’euros i que preveuen que estigui disponible a tot el món el 2021.

La quarta revolució industrial va de fer les coses ràpides”, afirmava Jaume Homs, un fet que tenen claríssim a la divisió 3D d’aquesta multinacional ubicada a Sant Cugat. Com explicava durant la jornada Bruno Romero, enginyer d’Aplicacions a HP Iberia, amb exemples desenvolupats per la companyia: “La fabricació additiva comporta uns grans avantatges com fer prototips, imprimir recanvis per màquines, fabricar els utillatges d’impressores de butxaca i tot amb una reducció del temps de 13 setmanes a 2 setmanes”. I va afegir: “hem observat que la producció massiva de peces a través de la fabricació additiva redueix el seu cost en un 50%”.

La jornada va continuar amb un recorregut per les instal·lacions del centre, liderat per Jaume Homs i Bruno Romero, i va finalitzar amb una mostra de productes HP via impressió 3D per a diferents sectors com l’automoció, la salut i el transport.

Share

Tornar a Notícies