Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya

El Kart Academy arrenca amb la competició de sis centres de Formació Professional
Alumnes de l’Institut Andreu Nin, INS Palau Ausit, Escola d’Aprenents SEAT, INS Mollet del Vallès, IES-SEP Castellarnau i IESM Anna Gironella de Mundet han competit recentment amb els karts dissenyats per ells mateixos des de zero al Circuit de Barcelona-Catalunya

12 de juliol de 2018.- El Kart Academy ha celebrat recentment la seva primera edició al Circuit de Barcelona-Catalunya, en una competició en la qual han participat sis equips integrats per alumnes de l’Institut Andreu Nin, INS Palau Ausit, Escola d’Aprenents SEAT, INS Mollet del Vallès, en la categoria d’elèctrics, i IES-SEP Castellarnau i IESM Anna Gironella de Mundet, en combustió.

Aquesta iniciativa, impulsada per la Sociedad de Técnicos de Automoción (STA), en col•laboració amb el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) i amb el patrocini de DOGA i el Circuit de Barcelona-Catalunya, és un projecte de Motorsport2020.cat que ha nascut amb la voluntat d’apropar el món de l’automoció i la competició als alumnes de Grau Mitjà o Superior d’instituts i escoles de Formació Professional.

En aquest sentit, els alumnes participants en aquesta primera edició del Kart Academy s’han enfrontat al repte real de dissenyar i fabricar un prototip d’un kart, essent capaços de generar el suport financer necessari per al projecte. I ho han fet tots ells amb èxit rotund: tots els karts presentats han superat la inspecció tècnica i han pogut realitzar les proves dinàmiques previstes en la competició: acceleració, eslàlom i resistència.

La jornada, que ha comptat amb la benvinguda de Carles Grasas, president de STA, qui ha agraït el suport de les entitats impulsores del Kart Academy i dels seus patrocinadors, s’ha clausurat amb el lliurament de premis al Millor Equip de Vehicles Elèctrics, atorgat a l’equip de l’Institut Andreu Nin, i al Millor Equip de Vehicles de Combustió, a l’equip de l’IES-ESP Castellarnau.  

Josep Lluís Santamaría, vicepresident de la FCA ha assenyalat al respecte: “Tots els equips són guanyadors. Tots els projectes són il•lusionants”. I ha animat als equips d’altres centres educatius que no han arribat a temps a tenir el kart a punt aquest any, a tornar-ho a intentar en la propera edició.

En paraules de Josep Maria Vall, president del ClAC: “La Formació Professional és un dels eixos vitals per a que la indústria de l’automoció del nostre país funcioni”, i destaca que el CIAC persegueix adaptar els plans d’estudi, per tal de facilitar la incorporació dels estudiants al món laboral. 

Més informació sobre el Kart Academy: http://kartacademy.es/

Share

Tornar a Notícies